Gebruik en onderhoud van uw Blacksmith bbq

Voor gebruik 

De Blacksmith barbecue modellen Tomahawk, Bodaway en Rowtag werken het beste nadat ze één of twee keer gebruikt zijn en olie in de plaat is gebrand. Dit beschermt de plaat tegen roest en verbetert het bakproces.


Bij het eerste gebruik is het belangrijk dat je de eerste 20-25 minuten een klein vuurtje maakt, en dan hierna het vuur vergroot en het hout naar gelang verspreid. De grillplaat wordt aan de binnenzijde warmer dan aan de buitenzijde. De grillplaat zal bij verwarming altijd hol trekken. Wanneer echter bij de eerste keer een te groot vuur gemaakt wordt, dan zal de grillplaat in de toekomst veel holler trekker dan wanneer dit vuur geleidelijk aan wordt opgebouwd. Na de eerste keer stoken is deze procedure niet meer nodig.


Tijdens het koken/bakken

Om te koken kun je het beste plantaardige olie gebruiken met een hoge verbrandingsgraad, zoals zonnebloemolie. Voor een mooie bruin/zwarte kleur op de bakplaat is het raadzaam bij de eerstekeer inbranden echter olijfolie te gebruiken. Zodra de bakplaat de eerste keer warm wordt deze meteen beetje olijfolie besprenkelen. De bestaande vetlaag is zonder deze toevoeging anders moeilijk te verwijderen. Maak de plaat schoon met een keukenhanddoek of keukenpapier. Eventuele roest kan simpel met staalwol of een staalborstel verwijderd worden.

 

Maak een wigwam van gedroogd hout en steek daaronder aanmaakblokjes aan. We adviseren oven gedroogd beuken-en essenhout voor een optimaal vuur. Laat het vuur uit zichzelf uitgaan. Na de plaat een paar keer gebruikt te hebben wordt deze geleidelijk bruin/zwart door het inbranden van de olie.

 

Uw BLACKSMITH BBQ is nu gereed om gebruikt te worden!